• Interiérový dizajn

Nechajme deti byť deťmi

Významné miesto pri raste a vývoji dieťaťa zohráva dobre navrhnuté a šťastné prostredie. Wigiwama je jedna zo značiek, ktorá sa už od roku 2016 venuje vytváraniu nábytku a doplnkov pre deti. Značka začala výrobou teepee stanov pre deti a jej sortiment sa neskôr rozšíril o pôsobivú škálu rôznych produktov do detskej izby. Wigiwama kladie hlavný dôraz na výrobu hravých interiérových doplnkov. Pri výrobe sú použité kvalitné materiály. Produkty sú navrhnuté a vyrobené s ohľadom na deti, ako na budúce generácie. Značka si získala povesť zdroja estetických a udržateľných doplnkov do detských izieb, ktoré zaisťujú maximálne pohodlie i bezpečný a šťastný priestor pre hru aj oddych detí.

Wigiwama Detský sedací vak z plyšu Bear
Roztomilý sedací vak Wigiwama Bear je luxusným a funkčným doplnkom do každej detskej izbičky. Každý potrebuje po dlhom dni pokojné miesto na oddych a čítanie obľúbenej knihy. Útulný a pohodlný sedací vak v dizajne medveďa je ideálnou voľbou.

Wigiwama je ocenená lotyšská interiérová značka, ktorá prináša hravý a ľahký nádych do vytvárania svetlých, útulných a nadčasových priestorov pre deti, s baltským nádychom škandinávskeho minimalizmu. Charakteristický štýl láskyplne nazývaný Wigi, je oslavou krásy nájdenej v autentickej nedokonalosti, aby kultivoval predstavivosť a zvedavosť detí okolo nás. Nanovo definuje jednoduchosť živými, hravými a zaujímavými dizajnami, ktoré dodajú nádych súčasnej krásy. Sedacie vaky sú dostatočne univerzálne na to, aby našli svoje dokonalé miesto, od detskej izby až po obývačku. Hravé produkty sú navrhnuté tak, aby umožnili deťom byť deťmi, prijať ich hravého ducha a popustiť uzdu fantázii.

Wigiwama Detské rozkladacie kreslo z menčestru Sugar
Skladacie kreslo sa dá zo sedadla rozložiť na matrac behom chvíľky. Stabilná, pohodlná penová výplň a kvalitný mäkký menčestrový poťah z neho robia absolútne obľúbené miesto pre každé dieťa.

Detstvo je vzácny čas, ktorý plynie až príliš rýchlo. Produkty Wigiwama pozývajú našich najmenších objavovať, snívať a vytvárať svoje vlastné magické svety. Napĺňajú detské izby príbehmi a spomienkami, ktoré si budú pamätať navždy.

Byť zelenou značkou pre Wigiwamu znamená prevziať zodpovednosť za to, čo produkuje. Pri získavaní materiálov sa zameriava na látky z organickej bavlny a recyklované textílie. Všetky majú certifikáciu "oeko" Tex triedy 1, čo je najvyššia klasifikácia v textilnom priemysle. Výplň do sedacích vakov a vankúšov je netoxická a hypoalergénna. Hoci "eps" guľôčky nie sú biologicky odbúrateľné, možno ich znovu použiť a recyklovať. Pri balení výrobkov sa vo veľkej miere vyhýba plastom. Látky použité vo výrobkoch sa vyrábajú, farbia a potláčajú výlučne v Európe. Procesy, ktoré za nimi stoja, sú transparentné a materiály pochádzajú len od vybraných dodávateľov. Spoločnosť vynakladá maximálne úsilie na minimalizáciu svojho vplyvu na životné prostredie, vďaka čomu je zodpovednou voľbou pre uvedomelých spotrebiteľov. 

Wigiwama Plyšový vankúš Star
Vankúš Star – magický doplnok do každej miestnosti! Tento očarujúci vankúš má tvar hviezdy, ktorý dodá každej miestnosti nádych úžasu a rozmaru.

V ideálnom svete chceme byť 100% udržateľní vo všetkom, čo robíme. Ešte tam nie sme, ale začneme tým, že budeme úprimní sami k sebe, pokiaľ ide o naše súčasné úsilie.

Ďalšou výhodou udržateľných postupov spoločnosti je, že výrobky sú navrhnuté tak, aby vydržali. Materiály sú pevné i odolné, čiže výrobky nielenže vydržia opotrebovanie pri detských hrách, ale zostanú funkčné a estetické aj po ďalšie roky. Vďaka tomu sú výrobky spoločnosti Wigiwama výhodnou investíciou pre rodičov, ktorí chcú pre svoje dieťa vytvoriť bezpečný a štýlový priestor, ktorý odolá skúške času. Spoločnosť sa zaviazala k udržateľnosti a starostlivým výrobným procesom, čím sa stala lídrom vo vytváraní vysokokvalitných výrobkov vhodných pre deti, ktoré sú zároveň šetrné k životnému prostrediu. Vďaka svojmu dizajnu a záväzku k udržateľnosti spoločnosť revolučným spôsobom mení spôsob, akým rodičia premýšľajú o zariaďovaní detskej izby.

Wigiwama Súprava hračiek z menčestru Rainbow
Hracia súprava z menčestru nielen povzbudí deti, aby využili svoju fantáziu, ale zároveň ich naučí kreatívne myslieť. Modulárna štruktúra umožňuje vytvárať nekonečné variácie vzhľadu – sedadlo alebo stôl, hracia pevnosť alebo malá chatka.

Vďaka kreatívnemu a inovatívnemu prístupu k dizajnu, Wigiwama dokáže udržať svoje produkty atraktívne a zaujímavé pre deti, zatiaľ čo zohľadňuje ich potrebu bezpečnosti, pohodlia a podpory pre imaginatívnu hru. Tento jedinečný prístup im umožňuje vytvárať produkty, ktoré sú nielen praktické, funkčné, krásne a inšpiratívne ale naviac, hodia sa do každej domácnosti. Všetky doplnky a dekoratívne prvky značky s láskou navrhujú dve matky a potom ich vyrábajú vo vlastnej továrni. Jednou z najlepších vecí na značke Wigiwama je jej zmysel pre detail. Každý výrobok, od dizajnu až po použité materiály, je starostlivo vyrobený tak, aby zabezpečil bezpečnosť, pohodlie a radosť dieťaťa.

Wigiwama Plyšový vankúš Bear
Vankúš Bear je navrhnutý s neodolateľnými medvedími ušami, ktoré dodávajú produktu rozkošný nádych. Vyrobený je z mäkkej plyšovej látky, je dokonalým plyšovým spoločníkom pre malých drobcov. Či už sa hrajú alebo si zdriemnu, tento vankúš im určite vyčarí úsmev na tvári. Vankúš je dodávaný s výplňou, poťah nie je snímateľný.

O hraní sa často hovorí tak, ako keby bolo odpočinkom od vážneho učenia. No pre deti je hranie vážne učenie. Hranie je naozaj prácou detstva.

Pýtate sa, či má zmysel podporovať nielen športové a logické myslenie, ale tiež fantáziu? Jedným slovom: áno. A to preto, že deti, ktoré aktívne využívajú svoju fantáziu, sú neskôr v škole úspešnejšie a majú tiež veľa iných výhod. Fantázia pomáha zvládať náročné záťažové situácie, vnáša do života pestrofarebnosť. Učí hľadať nové cesty tam, kde sa zdá, že už nič nejde. Ľuďom s fantáziou sa jednoducho žije lepšie. Preto deti nekarhajme za to, že si stále niečo vymýšľajú a že majú bujnú fantáziu. Vlastne by sme im mali skôr závidieť. Imaginácia pomáha riešiť problémy s rôznymi výsledkami v rôznych situáciách a hranie je spôsob, ako si s nimi poradiť. Fantázia deťom umožňuje vnášať do praxe reálne životné zručnosti. Od nakupovania v obchode až po rozhovor medzi bábikami. Deťom to pomáha lepšie pochopiť, ako sa tieto zručnosti využívajú v reálnom svete. Predstavivosť podporuje bohatú slovnú zásobu. Rozprávanie skutočných alebo vymyslených príbehov, čítanie kníh pomáha deťom učiť sa za zapamätať si nové slová.

Mgr.art. Zuzana Škriečková, 21. marec 2024

Mgr. art. Zuzana Škriečková

IČO: 43456774, ŽRSR Oú TN: 350-23802

TELEFÓN

+421 948 506 932